ComCo_Blog-20160630_Ebook

Buyer persona’s maken: een gratis e-book als complete gids

Theofiel de technerd of Basil de boekhouder: marketeers plakken maar al te graag een gezicht op hun doelgroep. Maar om je klant écht te begrijpen, volstaan dergelijke stereotypes niet. Slimmer is vertrekken vanuit buyer persona’s.

Die term, al in de jaren 90 ontsproten, maakt weer volop furore nu inboundmarketing de plak zwaait. Wat ze precies zijn en hoe ze je helpen lees je in dit gratis e-book.

Wie onze blog in de gaten houdt, zag de term buyer persona’s misschien al opduiken. In een driedelige blogreeks gingen we na wat ze voor je marketing- en contentstrategie kunnen betekenen. De belangrijkste inzichten, gespekt met extra tips en inspirerende voorbeelden, bundelden we nu in een fris en praktisch e-book. In een drieluik ontdek je …

… waarom je niet zonder buyer persona’s kan

Voor wie een product of dienst voor een specifieke doelgroep in de markt zet – en al zéker in de b2b-wereld – zijn buyer persona’s een absolute must. Hoe ze eruit zien, hoe ze van pas komen en waarom ze veel verder gaan dan een prentje met een gekke naam als ‘Wendy de webdeveloper’, kom je allemaal te weten in het eerste deel van ons e-book.

… hoe je kwaliteitsvolle buyer persona’s maakt

Spoiler alert: het diepte-interview is de enige echt goede techniek om tot kwaliteitsvolle buyer persona’s te komen. Elk grondig inzicht begin immers met een luisterend oor en een pitbullachtige verbetenheid om door te vragen. Aan de hand van vijf gerichte kernvragen kom je te weten wie je moet overtuigen, welke content je (potentiële) klanten nodig hebben en hoe je hen optimaal kan bereiken.

… hoe je zelf aan de slag gaat;

Eens de diepte-interviews achter de rug zijn, heb je flink wat informatie over je klanten verzameld. Hoe giet je die nu in een bruikbare omschrijving? Simpel: werk gerust in het stramien van ons uitgewerkte voorbeeld.

… de essentie:

Diepgaande buyer persona’s zijn de broodnodige eerste stap naar een doeltreffende contentstrategie.

Deel deze blogpost:

FacebookTwitterGoogle+
Ebook_MockUp

Klaar om je buyer persona’s tot leven te wekken?

Gerelateerde blogposts