Hoe Corilus met 2 straffe videoformats employer branding in stijl aftrapt

  • Creatie
  • Distributie
  • Video
  • Employer branding

Ontwikkelaar van medische software Corilus groeit. Customer support, digital sales en development zijn dorstig naar nieuwe collega’s, en liefst snel. 2020 wordt dus het jaar van employer branding. Wij trapten dit project af met twee videoformats. Waarin collega's de bedrijfsmissie én warme teamsfeer op een originele manier in de kijker zetten.

  • Klant: specialist in software voor (para)medische professionals (huisartsen, apothekers, kinesisten …), met meer dan 40.000 klanten en 385 medewerkers.
  • Uitdaging: knelpuntvacatures invullen met content van het huis.
  • Oplossing: kant-en-klare maar doeltreffende videoformats.
  • Resultaat: medewerkers voelen zich meer betrokken, kandidaten meer aangesproken.

EVP vertaald naar video

Eind 2019 kregen we van Corilus de vraag om te brainstormen over employer branding. Centraal daarin stond de al bestaande employee value proposition: bij Corilus bouw je mee aan de gezondheidszorg van de toekomst. Alleen: zo’n highlevel belofte volstaat natuurlijk niet om jezelf duurzaam in de markt te zetten als werkgever.

Na een aantal creatieve sessies samen, ontwikkelden we twee videoformats. Daarmee slaan we twee vliegen in één klap: voor wie Corilus (nog) niet kent, biedt dit een opvallende maar aangename introductie (top-of-funnel). En wie een nieuwe job zoekt (bottom-of-funnel), maakt al concreet kennis met openstaande vacatures.

Format 1: ‘Care to join?’

In deze 1-minuut video’s legt het échte team uit welk type collega ze zoeken en hoe ze werken. Via LinkedIn Advertising worden ze specifiek getarget op gegeerde profielen. Het format verwijst duidelijk naar de merkbelofte van Corilus en is in de toekomst oneindig inzetbaar.

Format 2: ‘Ik bouw mee’

Social media format waarbij een medewerker telkens de hamvraag – hoe bouw jij mee aan de gezondheidszorg van morgen? – beantwoordt in zijn eigen woorden. Laagdrempelig, kostenefficiënt en een uitstekend middel om van medewerkers ambassadeurs te maken.

Efficiëntie ten top

Hét voordeel van formats is dat je zo je budget kan maximaliseren. Zo hoeven we de scripts niet telkens opnieuw te schrijven omdat het eerste script meteen ook de template is voor alle video’s die volgen. Daarnaast laten formats ons toe om efficiënt op te nemen: op het personeelsfeest van Corilus gingen we een halve dag draaien. Het resultaat? Content voor maar liefst 10 korte #ikbouwmee-video’s waar ze maandenlang zoet mee zijn.

Frederik De Schrijver Content & Inbound Marketer bij Corilus

Wij wilden ons EVP extern én intern verspreiden. Daar spelen de videoformats van com&co goed op in, want ze gaan uit van onze eigen collega’s. De echtheid maakt het puur en zorgde intern voor een grote betrokkenheid, fierheid en bereidwilligheid om te delen.

Oneindig veel distributie en mogelijkheden

Om het bereik van de video’s te verhogen, verspreiden we ze met afgeleide visuals op LinkedIn: foto’s uit de video, aangevuld met een straffe quote. Een houdbaarheidsdatum hebben de formats niet: de hoofdrolspelers zijn telkens anders, maar de aanpak en insteek blijven hetzelfde. Poepsimpel, maar uiterst efficiënt dus.

Stiekem jaloers op Corilus’ formats?

Laat ons dan ook snel ’s brainstormen.