Internationale buyer persona’s in kaart gebracht voor FIT

  • Strategie
  • Analyse & onderzoek

Samen met Flanders Investment & Trade (FIT), het Vlaamse agentschap dat internationaal ondernemen promoot, legden we de fundamenten voor een internationale contentstrategie. In een eerste fase instantie analyseerde com&co het internationale investeerderspubliek van FIT.

Het resultaat zijn 4 buyer persona’s waarop FIT zijn content kan afstemmen om buitenlandse bedrijven te overtuigen van de troeven van Vlaanderen. De buyer persona’s spelen ook een rol in de interne lancering van Social Seeder, een platform waarmee FIT het online ambassadeurschap van zijn medewerkers wil bevorderen.

4 buyer persona’s bij potentiële investeerders

Wie beïnvloedt de keuze van een buitenlands bedrijf om in Vlaanderen te investeren? Welke soorten info hebben beslissingsnemers nodig? Waar en hoe krijgen ze die het liefst gepresenteerd? Die inzichten verzamelden we in twee fasen:

  • Tijdens de initiële workshop op het FIT-hoofdkantoor tekenden we samen met een panel van regioverantwoordelijken de krijtlijnen uit voor 4 doelgroepssegmenten.
  • Tijdens interactieve sessies stelden we die voor aan alle economische vertegenwoordigers van FIT wereldwijd. Hun feedback hielp ons om de buyer persona’s te verfijnen en finaliseren.

Niet alleen onderbouwden we de doelgroepsanalyse zo met relevante praktijkkennis, com&co creëerde er ook een breed intern draagvlak voor. De ideale basis voor een online contentstrategie waar ook de wijdverspreide medewerkers van FIT mee hun schouders onderzetten.

Steffi Van Severen Digital Marketing Manager bij FIT (departement Invest)

Dankzij onze buyer persona’s weten we perfect wie we moeten overtuigen met welke content en op welk moment in het beslissingsproces. Zo vertellen we ons publiek – professionals die werken voor buitenlandse bedrijven met internationaliseringsplannen – altijd een verhaal dat aansluit bij hun specifieke drijfveren en struikelblokken.

Je businessdoelen realiseren met content?

Wij denken mee.