VIB: content support voor een broeihaard van topwetenschap

  • Creatie
  • Magazines

Het Vlaams Instituut voor Biotechnologie (VIB) verricht baanbrekend onderzoek naar de werking van het menselijk lichaam, planten en micro-organismen. De impact daarvan bevattelijk maken voor de pers, het grote publiek, internationale onderzoekers en de eigen medewerkers is geen sinecure. Daarom biedt com&co ondersteuning op heel wat fronten. De raakvlakken tussen interne en externe communicatie spelen daarin een cruciale rol.

In 2015 startten we de samenwerking, waarna we steeds dieper doken in de RNA-sequenties, celmetabolismen en synapsen. We leerden wetenschappers en hun lingo kennen, want dergelijke complexe materie moet tot in de puntjes correct zijn om de geloofwaardigheid van VIB te versterken. Anno 2019 werken we op:

  • Perscommunicatie: we vormen academische info en onderzoekspapers om naar heldere boodschappen voor zowel de wetenschappelijke vakpers (Engels) als het grote publiek (Nederlands).
  • VIBnews-magazine: alle VIB’ers blijven driemaandelijks op de hoogte van wat reilt en zeilt binnen de organisatie. Daarvoor repurposen we persberichten en -dossiers, en richten we de microscoop op het interne verhaal erachter.
  • Publiekscontent: op uiteenlopende manieren zetten we VIB’s meerwaarde in de verf: met het jaarverslag, met een stijlvol boekje rond VIB’s 20ste verjaardag, met achtergronddossiers over urgente biotechkwesties enzovoort. Opdrachten waar onze synapsen spontaan van opgloeien!

2016: een diverse lezersschare voor VIB-content

Sooike Stoops Expert Press and Public Communication bij VIB

Werken met Com&Co is werken met een vast team dat ons intussen echt goed kent. Hun aanstekelijke en frisse teksten zorgen ervoor dat steeds meer mensen het belang van biotechonderzoek ontdekken.

Meer weten over content repurposing?

Stel ons je vraag.