Je interne communicatie verbeteren: start met de MRInterne Communicatie

Veel bedrijven vinden hun interne communicatie ronduit slecht. Wil je je interne communicatie verbeteren, maar weet je niet waar of hoe te beginnen? Met de MRInterne Communicatie krijg je de belangrijkste verbeterpunten en concrete next steps voor een intern communicatieplan dat wél werkt.

ANALYSE INTERNE COMMUNICATIE

Wat loopt goed – waar laat je kansen liggen? We analyseren je huidige interne communicatie in detail.

STRATEGISCH ADVIES OP MAAT

Onze huisstrategen helpen je scherpe keuzes te maken rond strategie, tactische plannen, inhoud en vorm.

ACTIEGERICHT STAPPENPLAN

Je krijgt een concreet plan met prioritaire acties en quick wins waar je meteen mee aan de slag kan.

In 5 stappen naar een eersteklas intern communicatieplan

De communicatie in een bedrijf verbeteren – dat is een kolfje naar de hand van com&co’s contentstrategen. Met meer dan 25 jaar ervaring in b2b-communicatie kregen we de interne communicatie op de rails van kleppers als Jan De Nul, Audi Brussels, Barco en Beaulieu International Group.

Via dezelfde succesformule pakken we ook jouw MRInterne Communicatie vast in 5 stappen – waarbij alles vertrekt van een uitgebreide analyse van je interne communicatie vandaag.

 1. Diepgaande interviews:
  Bij 5 verschillende types medewerkers polsen we naar de sterke en minder sterke punten van je huidige interne communicatie, de doeltreffendheid van je aanpak, hun verwachtingen en meer.
 2. Analyse van je communicatiemateriaal:
  We nemen al je bestaande plannen, boodschappen en kanalen uitvoerig onder de loep en toetsen er de perceptie van je medewerkers aan af.
 3. Beoordeling op 5 essentiële parameters:
  Impactvolle interne communicatie scoort hoog op 5 parameters: kernverhaal, verhaallijnen, kanaalstrategie, stopping power en engagement. Hoe scoort die van jou?
 4. Pinpointen concrete opportuniteiten en verbeterpunten:
  Waar laat je kansen liggen, hoe zorg je voor een betere focus, welke unieke invalshoeken kunnen je plan verrijken? We verzamelen de acties die het dringendst of belangrijkst zijn zodat je met de juiste prioriteiten snel resultaat kan boeken.
 5. Actiegericht stappenplan en presentatie:
  We gieten alle aanbevelingen en inzichten in een concreet actieplan en komen dat bij jou op kantoor presenteren. Individueel of in groep? Dat kies jij. Stel ons gerust alle prangende vragen, dan kan je meteen daarna aan de slag.

Daarom focussen we de aanbevelingen en next steps op het opkrikken van deze 5 parameters:

 1. Kernverhaal: elke organisatie heeft een helder en inspirerend kernverhaal nodig dat intern is doorvertaald en alle communicatie overkoepelt. Is jouw intern kernverhaal duidelijk en motiverend en komt het terug in alle communicatie?
 2. Verhaallijnen: waarover spreek je in je interne communicatie en waarover niet? Is het kernverhaal uitgewerkt in verschillende thematische verhaallijnen waar een slimme contentstrategie achter schuilt? Slaag je erin om je interne communicatiedoelstellingen te bereiken?
 3. Kanaalstrategie: gebruik je de juiste communicatiekanalen, zijn ze goed gestoffeerd en bereiken ze de juiste doelgroepen?
 4. Stopping power: blijft je interne communicatie hangen bij je medewerkers, valt ze voldoende op? Is ze geloofwaardig, verbindend én aantrekkelijk?
 5. Engagement: hoe goed zijn de resultaten? Koos je de juiste metrics, breng je die op een goede manier in kaart en stuur je gericht bij?

  >>
  Ontdekken hoe je met jouw interne communicatie een pak beter scoort op deze parameters?

Interessant! Hoeveel moet dat kosten?

Van intake over analyse van je interne communicatie tot een uitgewerkt actieplan en presentatie – de MRInterne Communicatie kost je eenmalig € 2.400 (excl. btw).

Deel het actieplan met iedereen die in je organisatie mee z’n schouders zet onder je interne communicatieplan: van hr en communicatie over marketing tot je leidinggevenden. Begin met de quick wins en werk zo je prioriteitenlijstje af.

Heb je nadien nog vragen? Laat het ons gerust weten. We zetten je graag verder op weg.


Meer uit ons zelfhulppakket

Teambuilding en training

Citytrip interne communicatie

Loopt het stroef in team interne comms of nemen collega’s de job er ‘gewoon’ even bij? Combineer training & fun om meer vuur in je team en je interne communicatie te krijgen.

Boek je citytrip

Dagopleiding

Masterclass next-level strategie 

Leer in 1 dag je strategie te structureren, plannen én uitvoeren. Krijg een unieke inkijk in ons bewezen framework voor impactvolle interne communicatie en pas het nadien zelf toe.

Check de masterclass

STRATEGIE TOT CREATIE

Schakel com&co in

Team up met onze ervaren communicatieprofessionals of besteed de hele mikmak aan ons uit: van een strategisch kernverhaal uitdenken tot verbindende interne comms creëren.

Ontdek onze aanpak

Ontdek dé prioriteiten voor jouw interne communicatieplan

Klaar om aan de slag te gaan met de MRInterne Communicatie of wil je meer info? Laat je gegevens achter en we nemen zo snel mogelijk contact met je op.