Services

Op citytrip naar Payrollville als hoogtepunt voor Dag van de Payroll Professional

Klant

SD Worx, hr-partner en sociaal secretariaat met eindeloos veel payrollervaring

Uitdaging

Een coronaproof alternatief ontwikkelen voor de ‘Dag van de Payroll Professional’, het jaarlijkse livenetwerkevent van SD Worx

Aanpak

Payrollville, een virtuele hub waar van alles te leren én te beleven valt

Door de coronacrisis dreigde SD Worx zijn ‘Dag van de Payroll Professional’ – hét netwerkevent voor payroll professionals – voor het tweede jaar op rij in het water te vallen. Dat was buiten ons gerekend: onder het motto ‘als de deelnemers niet naar het event kunnen komen, komt het event naar hen’, bouwden we Payrollville, een virtuele stad waar kennis en vertier samenkomen.

Digitaal event? Nee, een virtuele stad!

Ieder jaar organiseert SD Worx de ‘Dag van de Payroll Professional’: een netwerkevent dat honderden payroll professionals samenbrengt. In 2020 werd het fysieke event afgelast door de coronacrisis, en ook begin 2021 waren er twijfels. Daarom kwam onze klant SD Worx aankloppen met de vraag naar een alternatief. Dit bracht meteen ook een uitdaging: hoe maak je mensen vandaag warm voor het zoveelste virtuele – betalende – event?

Enkele brainstorms later was Payrollville geboren, een virtuele stad vol leerrijke en ontspannende online activiteiten. Een nieuw event dat enkel online kon bestaan.

De slimste citytrip van het jaar

Payrollville is een virtuele totaalbeleving waarin opleiding, netwerking en ontspanning samenkomen. Het luik opleiding zat verwerkt in vier leermomenten (één livestream en drie webinars) en een virtuele beurs met onder meer boeiende e-books en video’s. Tussen het leren door konden deelnemers een ontspannende yogasessie volgen in het park, een praatje slaan in het netwerkcafé of Roxy’s zoeken, een variant op het populaire figuurtje ‘Wally’.

Geheel in het thema leverden alle activiteiten in Payrollville virtuele munten op. Wie op het einde het hoogst scoorde, kreeg een mooie prijs: een abonnement voor vijf webinars over de sociaaljuridische actualiteit.

Content first-event

Rome is niet op één dag gebouwd en dat geldt ook voor Payrollville. Maar content first, natuurlijk. Ons team nam dus de lead en sloeg maandenlang de handen in elkaar met verschillende partners om de stad vorm te geven en in te vullen.

Ook campagnecontent mocht uiteraard niet ontbreken. We werkten aan:

  • een heldere actiesite
  • een vrolijke uitnodiging en opvolgcommunicatie
  • interne communicatie
  • een uitgebreide paid-campagne
  • een virtuele postkaart vanuit Payrollville

Benieuwd naar het resultaat?

Vang zelf een glimp op van Payrollville in onze aftermovie!

Een prangende vraag over onze