Services

Het verzuimcharter: zo wakkeren we samen met Mensura de dialoog aan bij hr-mensen

klant

De grootste Externe Dienst voor Preventie en Bescherming op het Werk van België

vraag

Een nieuw aanbod rond verzuim in de markt zetten en Mensura profileren als expert

aanpak

Een getargete campagne naar hr-profielen via een nieuw contentplatform

Resultaat

10.130 bezoekers, 372 conversies en 42 klanten met nieuwe verzuimprojecten - op 6 maanden tijd

De cijfers liegen er niet om: verzuim blijft een joekel van een uitdaging in Belgische bedrijven. Daarom lanceerden we midden 2021 samen met Mensura Het verzuimcharter, een contentplatform dat de dialoog aanwakkert en de hand reikt aan alle betrokkenen. Als vaste marketingpartner tekende com&co voor strategie, concept en uitvoering. En we verzuimen niet om onze content regelmatig kritisch te evalueren en bij te sturen.

Een nieuwe visie op verzuim

Het is vaste prik: elk jaar stijgen de Belgische verzuimcijfers naar alarmerende hoogtes. En toch wordt het issue nog steeds door een te enge, medische bril bekeken. Factoren als welzijn, motivatie en positief leiderschap blijven onderbelicht. Hoog tijd voor een bredere blik, en voor een nieuw debat.

Begin 2021 werkten Mensura en zusterbedrijf Certimed deze nieuwe visie – met bijbehorend aanbod – uit. Om zo’n complex thema in de markt te zetten, lag een inhoudelijke campagne voor de hand. Op basis van een strategisch en conceptueel traject kwam com&co met Het verzuimcharter op de proppen. De essentie: Mensura en Certimed reiken de hand aan álle betrokkenen – experts, werkgevers, hr-managers én werknemers – en gaan de dialoog aan. Al die inzichten verzamelen we op een campagnesite: www.verzuimcharter.be.

Twee golven charterwaardige inhoud

Na de ontwikkeling van de campagnesite, samen met partner The Craft, concentreerden we ons in de eerste fase vooral op branding en awareness. Met in ons vizier een nichepubliek van hr-managers en bedrijfsleiders van middelgrote en grote organisaties. Centraal stond deze hero-movie (☝️), aangevuurd door een stevig paid-luik met display, YouTube pre-rolls & outstreams, en targeted social. Ook bestaande publieken en Mensura-kanalen maakten kennis met Het verzuimcharter.

Tegelijk vulden we het platform gradueel aan met informatieve en inspirerende content – van succesverhalen over prikkelende opinies tot nieuwe inzichten. Voor bezoekers voorzagen we twee sporen: audience building met een limited newsletter (‘Verlicht verzuim in vijf weken’) of conversie naar een van de inspiratiesessies die Mensura en Certimed doorheen het jaar organiseren.

Elke Quatacker Communication Manager bij Mensura
Frisse ideeën, een aanstekelijk enthousiasme en een strakke projectplanning: 't is aangenaam samenwerken met com&co!
Een prangende vraag over onze