Services
  • Strategie
  • Interne communicatie
  • Creatie
  • Distributie

North Sea Port hijst com&co aan boord om klantenaanpak te verankeren

Klant

North Sea Port is het bruisende havengebied dat zich uitstrekt van het Nederlandse Vlissingen aan de Noordzee tot in Gent.

Uitdagingen

Hoe communiceer je een strategische keuze voor ‘customer intimacy’ intern? 

Aanpak

Een intern strategisch kernverhaal tastbaar maken met content in verschillende vormen, waaronder geanimeerde explainer video’s. 

North Sea Port zet maximaal in op langdurige klantenrelaties om hun maritieme ecosysteem duurzaam te laten groeien. Om die strategische aanpak intern te verankeren en tastbaar te maken, ging het havenbedrijf in zee met com&co.

Co-creatieworkshop

De juiste koers bepalen

North Sea Port ging voor zijn interne communicatie op zoek naar begeleiding op maat. De uitdaging? Hun bestaande strategie kritisch tegen het licht houden én omzetten in behapbare interne content, voor zowel de Nederlandse als de Vlaamse collega’s.

Via een intakegesprek vergaarden we snel een helder beeld van zowel de businessdoelstellingen als de interne objectieven. Daarna organiseerden we een co-creatieworkshop bij North Sea Port, waarin we vormgaven aan een strategisch kernverhaal, een tone-of-voice en visuele lijn voor de interne communicatie.

Jonas Vandroemme strateeg bij com&co
Er zat vaart achter dit project: met een gerichte intake en workshop zijn we erin geslaagd om vlot van strategie in creatie over te gaan.

Positionering versus strategisch kernverhaal

Benieuwd wat zo’n strategisch kernverhaal is en hoe je er zelf mee aan de slag gaat?

Check hier onze b2b earlybirds-aflevering over brand stories.

Contentcreatie

Geanimeerde explainer video’s

Na de workshop ging ons creatieteam aan de slag. We creëerden een intranetartikel en cheat sheet voor het management, en ontwikkelden een bladwijzer als eerste trigger in All Aboard, North Sea Port’s personeelsmagazine.

Het strategisch kernverhaal vertaalden we naar drie scripts voor een geanimeerde explainer videoreeks. De animatiestijl kreeg een speelse toets om de strategische uitleg toegankelijker te maken. In drie afleveringen krijgen de medewerkers respectievelijk te zien wat customer intimacy inhoudt, hoe de services in elkaar zitten en wat dit betekent in de praktijk.

Debby Van Damme employer branding & hr communicatie bij North Sea Port
Er is met veel zorg gewerkt aan het verhaal, de stijl en de storyboards: op die manier ging de contentcreatie vanzelf.
Jouw interne communicatie kracht bij zetten met