Services

Mag het iets meer zijn? Bright Plus brengt verfrissing in hr-trendrapport voor 2024

Klant

Bright Plus, een gespecialiseerd rekruterings- en selectiekantoor met een focus op meertalige, ondersteunende profielen.

Uitdagingen

De nieuwste hr-ontwikkelingen voor 2024 onder de aandacht brengen bij werkgevers, en hen ondersteunen in hun hr-beleid.

Aanpak

Een trendrapport dat zowel inhoudelijk als visueel een flinke dosis optimisme en expertise uitstraalt. 

Mag het iets meer zijn? Met die optimistische mindset brengt Bright Plus 7 hr-ontwikkelingen voor 2024 in een trendrapport. Onderbouwd met eigen onderzoek en de visie van experten, wil de hr-dienstverlener leidinggevenden en hr-professionals inspireren en ondersteunen bij hun hr-beleid. Bright Plus ging daarvoor de samenwerking aan met com&co. Ons team stond voor het volledige project aan hun zijde en zette een vernieuwend en visueel verrassend eindresultaat neer.

Uitdaging

Een verfrissend trendrapport

Moeten organisaties AI-technologie uit de weg gaan of net omarmen? Hoe ga je als werkgever om met de stijgende aandacht voor een goede work-lifebalance? Of wat is goed leiderschap? Op die vragen speelt Bright Plus in doorheen hun jaarlijks trendrapport.

Maar ze zijn daarin niet alleen: rond de jaarwisseling sturen heel wat organisaties trendrapporten de wereld in. De uitdaging was dus duidelijk: in een stortvloed aan publicaties vernieuwend uit de hoek komen.

Dat lukt door visueel te verrassen, een nieuwe golf aan experten te interviewen en het rapport ook inhoudelijk een unieke touch te geven.

Antwoord

Positieve ingesteldheid

De laatste jaren kwam de werkvloer vaak met slecht nieuws in de media: de stijging van het aantal burn-outs en het langdurige ziekteverzuim, hoge werkdruk, talentschaarste, tekort aan persoonlijk contact door het vele thuiswerken sinds de coronapandemie ...

Met ‘Mag het iets meer zijn’ brengt Bright Plus een dosis nieuwe energie. Het selectiekantoor roept bedrijven op om de uitdagingen van 2024 met een positieve ingesteldheid te omarmen.

Die positieve insteek vertaalt zich in elk van de 7 trends:
  1. Artificiële intelligentie: minder routine, meer expertise
  2. Inclusief hr-beleid: minder copycat, meer kansen
  3. Work-lifebalance: minder rigide, meer design
  4. Zinvol werk: minder druk, meer betrokkenheid
  5. Gen Z op de werkvloer: minder hokjes, meer kruisbestuiving
  6. Strategisch talentmanagement: minder ad hoc, meer toekomstgericht
  7. Toekomstgericht leiderschap: minder middelmatigheid, meer maatwerk
Jolien Nulens Content marketeer Bright Plus
We ontvangen heel leuke reacties op het trendrapport, zowel over de inhoud als op het design. En ook wij vinden het er natuurlijk schitterend uitzien.
Succes

The best is yet to come

Eind december zag ’Mag het iets meer zijn’ het licht. Er kwamen intussen al flink wat positieve reacties uit de sector. Dit voorjaar plant Bright Plus een campagne, met een tweeledig doel: het trendrapport breed onder de aandacht brengen én optimisme (terug)brengen in de hr-wereld. To be continued!

Marjan Desmedt Contentmanager
Burn-outs, talentschaarste, ziekteverzuim, werkdruk ... De voorbije jaren kwam de werkvloer vaak negatief in beeld. Met ‘Mag het iets meer zijn’, daarentegen, komen we optimistisch uit de hoek met nieuwe inzichten en inspiratie.
Ook voor zo’n traject