Verbindende
interne communicatie
voor sterkere teams

Geëngageerde en goed geïnformeerde medewerkers zijn productiever, efficiënter en doorgaans een pak gelukkiger in hun job. Ze voelen zich verbonden met hun bedrijf en hun collega’s. De lijm die alles samenhoudt: straffe interne communicatie.

Interne communicatie, een pittige taak

The Times They Are A-Changin’. In de veranderende bedrijfscontext van vandaag krijg je de ene uitdaging na de andere op je pad. Van post-pandemie tot economische onzekerheid over hybride werk en een krappe arbeidsmarkt. Medewerkers juist en voldoende informeren is nu extra belangrijk, net als je bedrijfscultuur en -verhaal blijven uitdragen met je interne communicatie.

Sterk intern communiceren is dus noodzakelijk – maar o zo lastig. Vaak hebben bedrijven geen dedicated team voor interne communicatie, of neemt hr, communicatie of marketing er de job eventjes bij. Moeilijk of recipe for disaster? Vul gerust zelf in. Maar weet: je hoeft er echt niet alleen voor te staan.


com&co helpt je interne communicatie verbeteren

Klaar voor een hoger engagement en vlottere informatiestroom? Samen met jou werken we aan betere personeelscommunicatie die – wanneer het past – creatief of geestig is, en – altijd – doeltreffend, helder en relevant.

juiste info op het juiste moment

Via het juiste kanaal: intranet, nieuwsbrief, podcast, magazine … Met een strakke communicatiemix bereik je iedereen – blue én white collar.

Betere leiderschapscommunicatie

Is niet enkel functioneel, top-down en euh, suf. Beter: always-on sterke comms die ook opvallend, leuk of entertainend is. Boost het vertrouwen én de verbinding.

Levende bedrijfscultuur en -strategie

Je waarden, DNA en strategisch plan liggen geen stof meer te vangen in een PowerPoint, maar worden gedragen én geleefd als je communicatie ze tastbaar maakt.

Iedereen mee met change ÉN de toekomst

Waar ga je precies naartoe? Iedereen is goed op de hoogte van wat er zich binnen en buiten het bedrijf afspeelt en beter geneigd mee op de kar te springen.

Betrokken en gelukkige medewerkers

Wrevel in de wandelgangen? Beter communiceren laat je employee engagement stijgen en zorgt voor trotse medewerkers. Laat dat nu net je beste ambassadeurs zijn.

Hogere efficiëntie en productiviteit

Geen misverstanden, onvindbare info of gaten in de communicatieflow meer? Heldere begeleidende content met een duidelijk doel? Jup, dat werkt makkelijker.


Straf voorbeeld van interne communicatie

Een intern communicatieplan dat uitblinkt in souplesse en werkbaarheid, een overkoepelend verhaal waar je medewerkers zich in herkennen of een creatieve contentcampagne die het vuur aanwakkert in je teams? We weten waar de klepel hangt. Dat bewijzen deze cases.


Wat wil je vooral bereiken met je interne communicatie?

Of waar worstel je het meest mee? Sterke interne communicatie begint met luisteren: naar je bedrijfsdoelstellingen en communicatiebehoeften, maar ook naar je hr- of communicatieprofessionals, je leidinggevenden én je andere medewerkers.

Wil je bijvoorbeeld …

  • medewerkers vertrouwd maken met de nieuwe bedrijfsstrategie en meer nog, er een gemeenschappelijk doel van maken?
  • arbeiders, bedienden én medewerkers die vaak hybride of thuis/op verplaatsing werken beter engageren?
  • makkelijker talent vinden en binden in de krappe arbeidsmarkt?
  • méér brengen dan kleurloze omdat-het-moet-communicatie op minder verwarrende interne kanalen?
  • je digitale transformatie voortzetten of alle neuzen in dezelfde richting krijgen bij change met een heldere visie, communicatieplan en stakeholdermanagement?
  • op een pragmatische, transparante manier communiceren bij reorganisaties, collectieve ontslagen of andere crises?

Of iets helemaal anders? We luisteren, halen de pieren uit je neus en vertrekken van je uitdagingen, besognes en doelstellingen om je interne communicatie te verbeteren.


Samenwerken? Hoe jij het wilt


Hoe we je nog helpen aan eersteklas interne communicatie

Intern minnen is extern winnen. Jouw kennis en dat van je team opkrikken om gericht zélf stappen te zetten naar verbindende interne communicatie? Zeker, versterk je met onze expertise:

Teambuilding en training

Citytrip interne communicatie
Loopt het stroef in team interne comms of nemen collega’s de job er ‘gewoon’ even bij? Combineer training & fun om meer vuur in je team en je interne communicatie te krijgen.

Boek je citytrip

Dagopleiding

Masterclass next-level strategie 
Leer in 1 dag je strategie te structureren, plannen én uitvoeren. Krijg een unieke inkijk in ons bewezen framework voor impactvolle interne communicatie en pas het nadien zelf toe.

Check de masterclass

Stappenplan op maat

MRInterne communicatie
Twijfel je hoe je moet beginnen om je interne communicatie te verbeteren? Na een uitgebreide analyse krijg je concrete next steps en quick wins om gericht aan de slag te gaan.

Start je scan

Samen je interne communicatie